fit OREHOVA IN PEHTRANOVA POTICA

Sestavine za OREHOVO POTICO
Sestavine za testo:
- 500g pirine moke
-
4 rumenjaki
-
4 žlice pravega nesladkanega kakava
-
6 žlic sladila
-
1 vrečka suheha kvasa
-
kokosovo olje (le za prmaz pekača)
-
4dcl ovsenega mleka
Sestavine za filo:
-
460g mletih orehov
-
300g beljak
-
žlice sladilo
-
100 ovsenega mleka
-
1 žlička vanilijeve arome
Sestavine za PEHTRANOVO POTICO
Sestavine za testo:
-
370g mletih ovsenih kosmičev
-
4 rumenjke
-
6 žlic sladila
-
1 vrečka suheha kvasa
-
4dcl ovsenega mleka
-
kokosovo olje (le za prmaz pekača)
Sestavine za filo: -
500g pasirane skute
-
150g grškega jogurta z malo maščobe
-
pehtran
-
4 žlice sladila
-
150g razmaščene kokosove moke
-
PRIPRAVA OREHOVE POTICE
TESTO:
Rumenjake in sladilo penasto vmesamo. Dodamo kvas in počasi še ovseno mleko. Vmes ves čas mešamo z mešalnikom. Nato stresemo se pravi kakav in počasi dodajamo moko, dokler testo ne postane dovolj gosto. Pustimo ga počivati dobro uro. Pekač dobro premažemo s kokosovim oljem.
FILA:
Vse sestavine za filo zmešamo – masa ne sme biti preveč tekoča. Premažemo jo čez razvaljano testo. Potico lepo previdno zvijemo in postavimo v premazan pekač. Po vrhu jo premažemo z razžverklamim jajcem. Na 200°C pečemo 20min, nato vzamemo potico iz pečice – jo pokrijemo s folijo in nadaljujemo s peko še 20min.
PRIPRAVA PEHTRANOVE POTICE
TESTO:
Rumenjake in sladilo penasto vmesamo. Dodamo kvas in počasi še ovseno mleko. Vmes ves čas mešamo z mešalnikom. Nato počasi dodajamo ovseno moko, dokler testo ne postane dovolj gosto. Pustimo ga počivati dobro uro. Pekač dobro premažemo s kokosovim oljem.
FILA:
Vse sestavine za filo zmešamo – masa ne sme biti preveč tekoča. Premažemo jo čez razvaljano testo. Potica je malo bolj zbita, zato jo težje zvijemo. Ne postavimo je v pekač za potico ampak na navaden pekač in jo premažemo z razžverklanim jajcem. Pečemo jo cca 40min na 200°C.
Dober tek!
@moj_gust #mojgust