JABOLČNE VRTNICE NA FIT NAČIN

Sestavine:
  • jabolka

  • cimet

  • polnozrntato vleceno testo (moralo bi biti pirino listnato testo, pa sva imela ravno tega pri roki, je tudi OK)

  • zero dessert sauce (namesto tega lahko marelična marmelada –

  • najboljše nesladkana)

  • 1/2 soka limone

    PRIPRAVA

    Jabolka prerežemo na polovico, izdolbemo peške in jih na čim tanše rezine (beri 2mm) režemo po vodoravni strani jabolka. V posodo stisnemo polovico limone in dodamo malo vode (to storimo zato, da jabolka ne porjavijo). 

    Za cca 3min posodo z jabolki, limono in vodo damo v mikrovalovko (ce je nimate, lahko za nekaj min. jabolka povrete). 

    V najinem primeru vlečeno testo – razrežemo na cca 10cm trakove.  Trak premažemo z zero dessert saucem (ali marmelado). Jabolka po dolžini polagamo na rob testa obrnjene vodoravno, tako da je zaukrivljen del na vrhu. Spodnji del testa prepognemo čez polovico po dolžini in po širini zvijemo skupaj. Tako nam nastane lepa vrtnica, ki jo postavimo v pekač za miffine. 

    Ko pekač napolnimo z vrtnicami, ga damo za cca 45min v segreto pečico. Pečemo na 150°C z vključeno ventilacijo.

    Dober tek!

    @moj_gust #mojgust