BOMBastične FIT-CIMETOVE ROLICE

Sestavine za testo
  • 25g kocke kvasa ali 7g kvasa v prahu
  • 250ml mlačne vode
  • 250ml mlačnega rastlinskega mleka (sami smo uporabili laneno mleko)
  • 100g sugar sweet
  • 100g kokosove maščobe – stopljene
  • 1kg pirine moke
  • 2 žlički soli
  • 2 jajci
  • Pirina moka za gnetenje, 2 žlici kokosove maščobe (stopljene)
Sestavine za NADEV
  • 250g sugar sweet (sladko.si) 4 žlice cimeta
  • 180g kokosove maščobe (stopljene)
Sestavine za preliv
  • 80g kokosove maščobe (stopljene)
  • vanilijeva aroma
  • 130g sugar sweet 
  • 170g philadelphie light
  • 5-10 žlic tople vode
PRIPRAVA

Priprava kvasnega nastavka:

  1. V skledici dobro zmešaš kvas, polovico vode, polovico mleka, 2 žlici sladkorja (odvzemi od 100 g sladkorja) ter 5 žlic pirine moke (odvzemi od 1 kg pirine moke).
  2. Za cca 20min daj na toplo, da se kvas aktivira in celotna mešanica naraste.

Priprava testa:

  1. Vzhajanemu kvasu dodaj moko, sol, jajci, maslo, sladkor, preostalo vodo in preostalo mleko. 
  2. Dobro premešaj, nato pa testo daj na pomokan pult in ga gneti 7-10 minut. Res se potrudi, da gneteš vsaj 7min. Predlagam, da si za pomoč vklopiš štoparico, da bo testo res dobro pregneteno. 
  3. Ko končaš z gnetenjem naoljiš skledo, daš v njo testo, naoljiš še testo, vse skupaj pokrij s čisto kuhinjsko krpo in daj na toplo.
  4. Vzhaja naj cca 90min. 

Priprava nadeva:

  1. Testo razdelimo na dva dela (zato, da bomo lažje valjali).
  2. Polovico damo na pomokan pult in ga razvaljamo na cca 1cm debeline. 
  3. Namažemo ga s polovico masla. V skledici zmešamo sladkor in cimet ter polovico mešanice posujemo po testu. 
  4. Testo nato zrolamo, da dobimo dolgo kačo. Narežemo jo na 2-3 cm debele kose. In polagamo na pekač. 
  5. Ponovimo z drugo polovico testa.
  6. Poln pekač položimo v segreto pečico na 200°C in pečemo cca 20min.

Priprava preliva:

Preliv smo naredili tako, da smo skupaj zmešali stopljeno kokosovo maščobo, vanilijevo aromo, sugar sweet, philadelphio in vodo. Ko so rolice pečene, jih še vroče polijemo s prelivom.

 

Dober tek!

@moj_gust #mojgust