BOMBastične FIT-CIMETOVE ROLICE

Sestavine za testo
- 25g kocke kvasa ali 7g kvasa v prahu
- 250ml mlačne vode
- 250ml mlačnega rastlinskega mleka (sami smo uporabili laneno mleko)
- 100g sugar sweet
- 100g kokosove maščobe – stopljene
- 1kg pirine moke
- 2 žlički soli
- 2 jajci
- Pirina moka za gnetenje, 2 žlici kokosove maščobe (stopljene)
Sestavine za NADEV
- 250g sugar sweet (sladko.si) 4 žlice cimeta
- 180g kokosove maščobe (stopljene)
Sestavine za preliv
- 80g kokosove maščobe (stopljene)
- vanilijeva aroma
- 130g sugar sweet
- 170g philadelphie light
- 5-10 žlic tople vode
PRIPRAVA
Priprava kvasnega nastavka:
- V skledici dobro zmešaš kvas, polovico vode, polovico mleka, 2 žlici sladkorja (odvzemi od 100 g sladkorja) ter 5 žlic pirine moke (odvzemi od 1 kg pirine moke).
- Za cca 20min daj na toplo, da se kvas aktivira in celotna mešanica naraste.
Priprava testa:
- Vzhajanemu kvasu dodaj moko, sol, jajci, maslo, sladkor, preostalo vodo in preostalo mleko.
- Dobro premešaj, nato pa testo daj na pomokan pult in ga gneti 7-10 minut. Res se potrudi, da gneteš vsaj 7min. Predlagam, da si za pomoč vklopiš štoparico, da bo testo res dobro pregneteno.
- Ko končaš z gnetenjem naoljiš skledo, daš v njo testo, naoljiš še testo, vse skupaj pokrij s čisto kuhinjsko krpo in daj na toplo.
- Vzhaja naj cca 90min.
Priprava nadeva:
- Testo razdelimo na dva dela (zato, da bomo lažje valjali).
- Polovico damo na pomokan pult in ga razvaljamo na cca 1cm debeline.
- Namažemo ga s polovico masla. V skledici zmešamo sladkor in cimet ter polovico mešanice posujemo po testu.
- Testo nato zrolamo, da dobimo dolgo kačo. Narežemo jo na 2-3 cm debele kose. In polagamo na pekač.
- Ponovimo z drugo polovico testa.
- Poln pekač položimo v segreto pečico na 200°C in pečemo cca 20min.
Priprava preliva:
Preliv smo naredili tako, da smo skupaj zmešali stopljeno kokosovo maščobo, vanilijevo aromo, sugar sweet, philadelphio in vodo. Ko so rolice pečene, jih še vroče polijemo s prelivom.
Dober tek!
@moj_gust #mojgust